Plastische chirurgie, de mythen en misvattingen over neuscorrecties, faceliften en halslifts

Plastische chirurgie is tegenwoordig een gangbare praktijk geworden om ons uiterlijk aan te passen. Maar helaas zijn er nog steeds veel mythen en misvattingen die rondgaan over de effecten van sommige chirurgie. In dit artikel zullen we de waarheid vertellen over de neuscorrecties, faceliften en halslifts.

Neuscorrectie

Neuscorrecties behoren tot de meest gevraagde en populairste plastisch chirurgische ingrepen. Het wordt vaak gedaan om de asymmetrie in de neus te corrigeren of om de grootte van de neus te verminderen. Een wijdverbreide misvatting is dat de neus onmiddellijk bijgewerkt kan worden. Dat klopt niet! Na een neuscorrectie, is er een zorgvuldige genezingstijd nodig van minstens een paar weken. Het verkrijgen van het perfecte resultaat is meer een proces dan een eenmalige procedure. We raden patiënten aan om regelmatig de nazorg afspraken bij te wonen om op de hoogte te blijven van het genezingsproces.

Wat is een facelift

Een facelift is een procedure om rimpels en slappe huid te verminderen en zo het gezicht verouderingsproces aan te pakken. Er bestaat veel verkeerde informatie over facelifts, wat veel mensen ervan weerhoudt om deze procedure te ondergaan. De meest voorkomende misvatting is dat de resultaten te opvallend zijn en dat, na de ingreep, het gezicht eruitziet als een ‘masker’. Dit is simpelweg niet waar. Met de nieuwste technieken voor facelifts, kunnen de resultaten veel natuurlijker worden gemaakt. Het is onze ervaring dat patiënten die een facelift ondergaan, positieve feedback geven over hun verjongd uiterlijk.

Een halslift is…

Een halslift richt zich specifiek op de huid van de hals. Het is een procedure die zorgt voor een strakker, maar toch natuurlijk uitziende hals. Misschien wel de meest voorkomende misvatting over deze ingreep is dat dit ertoe leidt dat de nek en de hals er te strak uitzien en daarmee onnatuurlijk. In de meeste gevallen is deze misvatting niet waar voor de halslifts van tegenwoordig. Een ervaren chirurg zal rekening houden met het uitgangspunt van de patiënt en de procedure op individuele basis toepassen.

Conclusie

Het doel van dit artikel was om de waarheid te vertellen over de drie meest populaire plastisch chirurgische ingrepen: neuscorrecties, facelifts en halslifts. Er zijn nog veel meer mythen en misvattingen over deze chirurgie, maar met de juiste informatie en begeleiding van een deskundige chirurg, blijken de resultaten veelal voor zich te spreken. Als u overweegt een van deze procedures te ondergaan, raadpleeg dan altijd een erkende chirurg met goede beoordelingen en ervaringen. Zorg ervoor dat u een realistisch beeld heeft van wat u ervan mag verwachten en houd er rekening mee dat genezing een belangrijk proces is om de beste resultaten te krijgen.

Bron: Dr Wever