Huidveroudering: we krijgen er allemaal mee te maken

Hoe we het ook wenden of keren: we worden allemaal ouder. In het begin van ons leven is dat vooral leuk. We groeien, we leren, we ontmoeten steeds weer nieuwe mensen, we horen bij de volwassen wereld. Maar op een gegeven moment gaat ons lichaam heel klein stukje bij heel klein beetje verouderen. Eerst merken we daar helemaal niets van. Maar op een gegeven moment gaat het steeds ietsje sneller. Is dat erg? Nee.

Ook onze huid veroudert

De meningen van experts zullen vast verschillen. Maar er wordt gezegd dat onze huid al vanaf ons twintigste jaar begint te verouderen. Gelukkig hebben we dat lange tijd niet in de gaten. Hoe erg zou het zijn om als prille twintiger te constateren dat jouw huid al over zijn hoogtepunt is? Maar tussen ons 35e en 40e levensjaar wordt het ouder worden van onze huid ook echt zichtbaar. Dat is even een pijnlijke constatering. En uiteraard gaat dat bij de een wat sneller dan bij de ander.

Smeren helpt

Nu zijn er mensen die denken dat je daar niets aan kan doen. Of die vinden dat je de natuur gewoon zijn gang moeten laten gaan. Maar wat nou als je daar over tien jaar anders over denkt? Dan heb je de kans voorbij laten gaan om dat verouderingsproces wat te vertragen. Want er zijn allerlei mogelijkheden om je huid dusdanig te verwennen dat de veroudering iets minder hard zijn werk kan doen.

Neem de juiste vitaminen

Wellicht slik je al diverse vitaminen omdat je niet van alles voldoende binnenkrijgt via je normale eetpatroon. Maar vitaminen zijn ook een belangrijk bestanddeel van de beste producten die huidveroudering tegengaan. Overdag is het met name vitamine C die voor jou aan het werk gaat. En je begrijpt dat goeie zonnebrandcrème ook helpt. ’s Nachts kan je het beste een verzorgingsproduct gebruiken dat een bepaalde hoeveelheid vitamine A bevat. Natuurlijk is het geen ramp als je het eens een nacht vergeet. Maar het beste resultaat krijg je als je de discipline kunt opbrengen om elke dag je huid lekker in de vitaminewatten te leggen.