De ultieme gids voor het kiezen van een passend boxkleed

Gefeliciteerd met je bundel van vreugde. Nu je een baby in je leven hebt, weet je hoe belangrijk het is om voor hem of haar te zorgen. Een van de eerste aankopen die je dient te doen, is een boxkleed – en het kan uitdagend zijn met alle verschillende opties die er zijn. We helpen je graag met onze 5 tips voor het zoeken naar een boxkleed.

Tip #1: Investeer in kwaliteit

Bij het kopen van een boxkleed kun je het beste investeren in kwaliteitsmaterialen. Je wilt iets dat meerdere baby’s meegaat en comfortabel is voor zowel je als je kind. Zoek naar kussens gemaakt van stevige materialen zoals waterdichte stoffen of vulling van traagschuim. Vermijd goedkope materialen, want die gaan niet erg lang mee en bieden mogelijk niet genoeg kussen of ondersteuning voor je baby.

Tip # 2: meet je ruimte

Voordat je online gaat browsen of naar de winkel gaat, dien je je ruimte opmeten, zodat je weet welke maat boxkleed het beste in je kinderkamer past. Vergeet niet rekening te houden met lades of rekken die in de weg kunnen zitten. Je wilt natuurlijk niet eindigen met een boxkleed dat niet goed past.

Tip # 3: Hou rekening met functies

Als je eenmaal weet welke maat het beste in je kinderkamer past, overweeg dan welke functies het belangrijkst zijn voor jou en je baby. Wil je een extra lang voorgevormd kussen? Zou extra vulling aan de zijkanten nuttig zijn? Geef je de voorkeur aan een vlak oppervlak of een oppervlak met ribbels? Als je over deze vragen nadenkt voordat je een aankoop doet, weet je zeker dat het boxkleed aan al je verwachtingen voldoet.

Tip #4: Denk eerst aan veiligheid

Veiligheid moet altijd op de eerste plaats komen bij het kopen van artikelen voor baby’s, inclusief boxkleden. Zoek naar producten die zijn gecertificeerd door de Juvenile Product Manufacturers Association (JPMA). Deze organisatie test producten regelmatig op veiligheid en keurt alleen producten goed die aan hun normen voldoen. Zoek daarnaast naar kenmerken zoals riemen aan weerszijden van het kussen, zodat je baby veilig vastgegespt blijft tijdens het verschonen.

Tip #5: Houd rekening met je budget

Hou rekening met ten slotte hoeveel geld je wil uitgeven aan een nieuw boxkleed, vooral als dit niet een van je eerste aankopen zal zijn nadat je een baby heeft gekregen. Prijzen variëren van 30 euro tot 200 euro, afhankelijk van kenmerken zoals materiaaltype, grootte, vorm en het merkje dat erop zit. Als prijs belangrijk voor je is, kijk dan naar generieke merken of shop online waar de prijzen meestal goedkoper zijn dan in grote winkels (controleer de reviews maar eens).

Conclusie

Een baby krijgen is zo’n leuke tijd, maar het kan soms ook overweldigend zijn. Het shoppen naar items zoals het verschonen van maandverband hoeft geen stress in je leven te brengen; gebruik onze gids hierboven als een gemakkelijke referentie bij het zoeken naar passende. Als we rekening houden met hoogwaardige materialen en veiligheidscertificeringen, weten we zeker dat er een is die erop wacht om zich bij je gezin te voegen. 

 

Bron: Koeka.com